About Tess.

DE WERELD VAN TESS.

Tessa werd 33 lentes geleden geboren in Breukelen. Ging naar de havo en studeerde Officemanagement. Heel cliché, maar het meeste leerde ze toch echt van de mensen die op haar pad kwamen.

Na haar studie vertrok ze naar Saalbach Hinterglemm om skilessen te gaan geven.  Daar ontmoette ze  Sijbrand. Samen vertrokken ze niet veel later naar het mooie Bonaire. Op de bonnefooi, en op goed geluk.. want echt een lange relatie hadden ze nog niet…

Salsa dansen, Polar biertjes drinken, duiken, wakeboarden, hard werken, en mooie zomeravonden volgden. Liefde , slippers en een bikini. What else do you need?

Toch kreeg Tessa heimwee. Ze wilde haar studie afmaken en weer deelnemen aan het échte leven. Samen keerden ze terug naar Nederland met de afspraak ooit te trouwen op ‘hun’ divers paradise, dushi Bonaire.  Het ‘Bonaire huwelijk werd een feit in 2008. Op ‘Jibe city’ , het surf strand, gaven ze elkaar, met hun voetjes in het zand, het ja- woord.

Ze trouwden met zijn drieën, maar helaas was deze zwangerschap niet voorbestemd en vlak voor het feest in Nederland volgde er een curretage.
In 2009 sluiten ze dan toch hun trots in hun armen en zijn ze papa en mama van een klein, eigenwijs maar prachtig ding! ‘Wat is de wereld mooi met jou’ prijkte er op het geboorte kaartje! Een bevalling die anders liep dan verwacht en de nodige complicaties waren snel vergeten.

In Nederland besluiten Tessa en Sijbrand, samen Sijbrand zijn droom waar te maken. Een eigen onderneming in de Mode! Tessa neemt besluit uiteindelijk haar baan als recruiter  bij Conclusion op te zeggen. Square wordt ‘hun’ droom en samen zijn ze vast beraden dit tot een succes te maken. Aan obstakels, uitdaging en ambitie geen gebrek. Inmiddels hebben ze hun tweede vestiging opgericht ‘Quadrat Menswear’. Huidige omstandigheden doet ze echter inzien dat ze niet moeten vergeten van het ‘nu’ te genieten en naast hard werken ook vooral veel lol moeten maken.

Als eind 2011  Tessa haar (3e) zwangerschap compleet anders loopt dan verwacht en ze rekening moeten houden met het ergste, besluit ze weer te gaan schrijven. Wéér, want dit deed ze eerder maar dan over haar avonturen in Oostenrijk. Ouderwets met pen en papier om het vervolgens in de kast te leggen en er tot op de dag van vandaag niets mee te doen. Nu heeft ze behoefte om juist in tijden van ‘kommer en kwel’ de wereld te bekijken met een gezonde dosis humor, wat zelfspot en een vleugje leedvermaak.

Het omgaan met chronische pijn was (en soms is) aan de orde van de dag.  In haar lange zoektocht naar de oplossing gebruikte ze zware medicamenten en zag ze diverse specialismen. Zij is nu onder behandeling bij het UMC Utrecht. Onlangs is heeft ze een zware operatie ondergaan (lefort 1) en kortgeleden heeft ze na 2 jaar, ook haar (slotjes!) beugel vaarwel gezegd.

Tessa houdt van lekker eten (en drinken), en heeft interesse voor de invloed van voeding op ons welzijn.

Ze is momenteel bezig met een omscholing in de richting van kindercoach. Coaching van spreekt haar aan vanwege het opbouwende karakter en de praktische insteek. Het doel hiervan is uiteindelijk te gaan werken met psychisch gezonde kinderen die op een bepaald vlak wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Hierbij kan je denken, aan omgaan met boosheid, pesten, scheiden van ouders, verlies van een dierbare, faalangst, onzekerheid, beginnend obesitas etc.

Disfunctioneel gedrag heeft bij kinderen nog niet de tijd gehad om wortel te schieten en dus is er ruimte voor verandering. Een klein steuntje in de rug (een paar gesprekken) is vaak al een wereld van verschil.

Omdat Tess zichzelf een perfectionist vind en volgens zichzelf te veel bezig is met wat anderen van haar vinden besluit ze in minder hoge eisen aan zichzelf te stellen, meer te genieten, veel te lachen en weer yoga lessen te gaan volgen.

Inmiddels heeft Tess ,samen met haar man, drie wolken van kinderen; Nova, Jula en Kate.

Tessa haar blogs zijn, eerlijk, ongezouten, zonder schaamte, oprecht en recht voor zijn raap. Soms rollen de tranen over je wangen van het lachen, … en soms van het huilen. Haar blogs zijn makkelijk leesbaar, en niet zelden heerlijk herkenbaar.  Tess deelt met jullie haar wereld. Serieuze en minder serieuze onderwerpen. Lees je mee met De wereld van Tess?

dsc_0775

 

Eén reactie to “About Tess.”

  1. Jess augustus 22, 2013 bij 8:34 pm #

    Wat een toeval zeg, it’s a small world. Maarten herkende je gelijk en ging je gelijk opzoeken op Hyves. Wij zijn in januari 2012 nog in Hinterglemm geweest. Van de week liepen we nog langs jullie winkel in Utrecht en had hij het er over dat hij je man kende. (En jou dus blijkbaar ook!) Ik ga je volgen in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: